DENYUT KASIH MEDIK PDF

Denyut Kasih Medik. K likes. Book. Denyut Kasih Medik. Privacy · Terms. About. Denyut Kasih Medik. Book. 2, people like this topic. Want to like this. Buy Denyut Kasih Medik by Hadi in Klang,Malaysia. Get great deals on Books Chat to Buy. Buy Denyut Kasih Medik – Dr. Farhan Hadi in Johor Bahru,Malaysia. Get great deals on Books & Stationery Chat to Buy.

Author: Daikazahn Nisho
Country: Dominica
Language: English (Spanish)
Genre: Finance
Published (Last): 9 July 2008
Pages: 450
PDF File Size: 18.44 Mb
ePub File Size: 6.19 Mb
ISBN: 997-3-84174-715-2
Downloads: 23473
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Yozshunos

Lists with This Book. Apa pun terbaik dari seorang doktor. Oh ya pastikan anda sudah bersedia sebelum membaca buku ini.

View all 8 comments. Satu yang saya tak dapat sambut ddnyut minda terbuka, Dr ini hanya nak kahwin dengan wanita solehah Buku yang memaparkan perjalanan hidup seorang doktor pelatih HO yang cuba menerap dan mengaplikasikan ajaran Islam dan nilai-nilainya dalam kehidupan, khususnya dalam persekitaran kerjanya di hospital.

Goodreads helps you keep track of books you want to read.

Mungkin sebab itulah penulis memilih nama watak utamanya Muslih, yang bermaksud orang denhut memperbaiki. Pada saya, buku ini mungkin lebih sesuai dipanggil jurnal atau log berbanding novel kerana ia lebih menceritakan mengenai situasi yang berlaku di hospital itu, bermakna tiadanya plot utama. Antara medim bekerja dengan solat, antara tanggungjawab kita pada manusia dengan tanggungjawab kita pada Allah. Dah lepas akad nikah baru sanggup pandang.

No doubt,fiction is the perfect medium to educate people.

Kehidupan HO secara umumnya diketahui semua kash fasa doktor yang sangat memeritkan. Banyak kali juga disua dengan novel islamik ni. Pengalaman denyyut muda ini harus dibaca oleh semua muslim walaupun bukan doktor. Nov 24, Nursyafiqah Wai rated it liked it Shelves: Isu air selusuh Dan macam-macam lagi isu diperbincangkan di dalam novel ini.

  E845 SENNHEISER PDF

Maklumlah, orang sedang malas! Ada kalanya terlalu banyak protokol di hospital yang bertentangan dengan Islam seperti penggunaan ubat,batasan dr dan pesakit dan juga dalam menunaikan kewajipan solat kepada pencipta.

Melalui kehidupan pekerjaannya, kita diberi ‘insight’ akan seorang doktor pelatih yang tidak lupakan agamanya.

Denyut Kasih Medik by Farhan Hadi Mohd Taib

Jan 25, Plainqoma rated it it was amazing Shelves: Walaupun berdepan dengan pelbagai cabaran, namun beliau tidak kenal erti putus asa mahupun berdendam de Buku yang memaparkan perjalanan hidup seorang doktor pelatih HO yang cuba menerap dan mengaplikasikan ajaran Islam dan nilai-nilainya dalam kehidupan, khususnya dalam persekitaran kerjanya di hospital. Dan apabila tidak ada tugas, sempat hadiri kuliah.

Go read and you will sink along it. Oct 31, Putra Aatif rated it it was amazing. Persoalan fiqh dalam perubatan. Dec 15, Izza rated it it was amazing Recommends it for: Bacaan yang sangat bagus terutamanya untuk para doctor-to-be tapi bukanlah bacaan yang menggembirakan untuk penggemar bahasa dan sastera.

Denyut Kasih Medik

,asih Sebaliknya, beliau bersungguh-sungguh dalam menegakkan syiar Islam dengan membantu masyarakat untuk hidup dalam suasana yang Islamik.

Buku ini menggambarkan dakwah yang boleh dilakukan oleh seorang doktor.

Mar 26, Najibah Kazmin rated it really liked it. Dec 13, Cikgu Wana rated it it was amazing Mrdik Mmg bgus citer nie. Softcoverpages.

Description: Denyut kasih medik /

Helaian demi helaian semakin menarik minat saya. Isu penggunaan ubat yang mengandungi unsur khinzir Clexane VS heparin Kisah mat rempit Kisah doktor yang ketinggalan solat apabila perlu bertugas dalam dewan bedah.

To see what your friends thought of this book, please sign up. Pun begitu pujian saya berikan atas usaha doktor ini menulis dan setidak-tidaknya kelemahan ini dibantu dengan begitu banyak maklumat yang berguna dan seringkali terlepas pandang oleh masyarakat Islam di negara ini.

  DRUK WZ WZR PDF

Bekerja tanpa henti demi menjaga dan menyelamatkan nyawa orang lain Kalau doktor yang menulis. Elok juga mengisi masa lapang dengan membaca. Sehingga kadang-kala tidak sempat makan tidur apatah lagi Cuma satu sahaja yang kudapati kurang dalam buku ini – watak Dr Muslih terlalu sempurna Sebuah novel yang mengisahkan misi seorang doktor muda dalam memperjuangkan syariat Islam di hospital ketika bergelar doktor pelatih houseman.

Janganlah mengharapkan elemen romantik yang melampau kerana ini bukanlah novel cinta. Dalam novel ini diselitkan beberapa permasalahan di dalam setiap posting yang Dr Muslih lalui, antaranya: Gaya penulisan simple dan bernada tulus.

Apapun, saya fikir bertuah juga berpeluang kaup pengalaman yang dikongsi seorang doktor muda, banyak info dikongsi walaupun mostly info asas. Sekurang-kurangnya lebih memahami kehidupan seharian doktor di hospital malah banyak diselitkan dengan nasihat dan panduan yang berguna. Buku ini berkisahkan tentang seorang doktor HO yang ditugaskan untuk bekerja disetiap jabatan untuk tempoh masa tertentu sebelum menjadi MO.

Aug 16, Clay rated it really liked it. Books by Farhan Hadi Mohd Taib. Buku ini juga mampu memberi kesedaran kepada masyarakat tentang betapa beratnya tugas seorang doktor supaya mereka memahami dan tidaklah asyik merungut-rungut atau membentak-bentak.